веднъж вече тези ф-ри са осчетоводени: 613/401. В дневника как да се осчетоводят пак?
Само 4531/613 ли?
Здравейте! Как се осчетоводява ДДС по фактурите по описа за активите преди регистрация по ДДС. Това ДДС кога може да бъде искано за възстановяване-веднага или след 3 месеца.Фирмата е ново регистрирана- доброволно и досега е трупала само разходи.
Здравейте!
Фирма регистрирана по ДДС притежава лек автомобил ,който е закупила с ф-ра  и  по тази ф-ра няма начислен ДДС и не е ползван дан.кредит.
Фирмата продава този автомобил на физ.лице с предварителен договор.
Автомобилът ще се изплаща на вноски,като първата е в брой,а следващите по банка.
Въпросът ми е трябва ли при всяка вноска да се издава ф-ра. Трябва ли да се начисли ДДС при продажбата? Благодаря за отговора.
Здравейте!На фирма регистрирана по ДДС,с предмет на дейност търговия на дребно и предстои да закупи лек автомобил.След всичко,което изчетох правя извода,че не може да се ползва данъчен кредит.Но ако за този автомобил се сключи договор за наем с физическо лице и в договора е записано ,че поддръжката/части,гуми,масла/ се поема от наемодателя/в случая фирмата/,т.е лекият автомобил се отдава под наем налице ли е ползване на данъчен кредит за лекия автомобил и за частите за поддръжката му? Благодаря!
Здравейте!Досега не съм осчетоводявала Гражд.договор и искам да попитам процента на норм.призн.разходи какав е ?Гражд.договор е за извършена работа. И за гражд.договор подава ли се декл.обр.1 или 6?Благодаря!
Здравейте!Някой знае ли в анкетните листове при проверка на инспекция по труда какво възнаграждение е трябвало да напише работника-брутно или нетно?Благодаря предварително!